Knapp men rättvis seger!
2015-08-01 17:25
Torget startade upp höstspelandet med att slå tabelljumbon Skansen borta på Albäcksvallen med 2-1. Matchen var inte alls så jämn som resultatet visar men som matchen utvecklade sig så ska Torget absolut vara glada över de 3 poäng man inkasserade.

I matchupptakten tacklades Neergaard tufft i straffområdet men domaren valde hörna istället för den straff som bortalaget hade hoppats på. Björn Lindstrand som gjorde comeback efter  några månaders skadefrånvaro nådde högst på hörnan men nicken gick över. Torget fortsatte att hota och närmast kom Basti Liersch och Padda Lundqvist som bägge prickade stolpen. Men istället för utdelning så fick hemmalaget en lite märklig straff för ruff i samband med en inläggsfrispark. Den som vanligt utmärkte Jesper Hansen såg dock till att rättvisa skipades genom att rädda straffen (hans andra straffräddning på lika många försök i år).

Torget fortsatte att skapa målchanser men Skansen fredade sig på alla vis man kunde och bland annat blockades ett skott på mållinjen med ansiktet vilket vittnar om vilken moral hemmaspelarna visade. Utöver detta så var både Neergaard, Mattias Jönsson och Victor Hersner nära, men Skansen försvarade som sagt sitt straffområde med näbbar, klor & ansikten så 0-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken tog Torget över ännu mer och chanserna blev klarare. Neergaard försökte med en nick i fritt läge som han fick se räddas innan han i den 63:e minuten äntligen kunde skjuta 1-0 med ett behärskat avslut i straffområdet. Här började Skansen gå på knäna ordentligt samtidigt som dom var tvungna att flytta upp spelet och Torget fick stora ytor att ställa om på. Patrick Lundqvist prickade återigen virket med ett skott utifrån, Neergaard lobbade strax över, Schäfer brände friläge, Holmer testade skott och Hersner bommade ett friläge under en period av 15 minuter. Som klyschan säger så straffar sig sådan och visst lyckades Skansen krama fram tillräckligt med krafter för att få till en omställning som gav 1-1 efter 83 minuter.

Trots kallduschen så tog Torget det hela ganska sansat då man visste att det skulle dyka upp fler chanser och visst blev det så. Neergaard hade ett skott i farligt läge innan mittfältsgeneralen Mattias Jönsson fick sätta matchvinnande 2-1 med ett bra skott från 15 meter. Efter detta hann faktiskt Torget med att bränna någon chans till, men det kunde man leva med eftersom det blev 3 sköna poäng att ta med hem till Malmö.

I det stora hela en lite typisk premiärmatch efter uppehållet. Vi är glada att skapa mycket målchanser och att ta tre poäng, det ger en skön känsla inför hösten. Vi noterar också att uppflyttade junioren Daniel Rojas fick debutera med 90 minuter som högerback och klubben kan lägga ännu en spelare till samlingen som tagit sig till A- laget via pojk & juniorlag.