Matchreferat U-19 Lilla Torg FF-Kulladals FF
2019-09-04 11:39
Kvällsmatch på Mariedal och vi hade Kulladal på besök.
Fokus innan match ligger på hur vi ska agera i uppspelen för att ta oss fram på planen. Aggressivitet i försvarspelet är också en punkt vi pekar på

Matchen hinner knappt börja innan en Kulladal-spelare tar sig in i vårt straffområde och lyckas efter ett tveksamt domslut få en straff tilldömd sig. Motståndarna gör inget misstag och det står 0-1.
Efter den tunga starten försöker vi hitta ett sätt att ta oss in i matchen.
Vi känns stressade när vi vinner boll och detta gör att vi ofta blir av med bollen direkt. Bollen byter ägare hela tiden och spelet böljar fram och tillbaka.
Efter en bra sekvens där Peter återerövrar bollen två (minst) gånger på egen planhalva kan vi starta ett anfall och ta oss fram till ett avslut. Målvakten räddar men på returen håller sig Timmy framme och sätter distinkt 1-1.
Matchen fortsätter bölja fram och tillbaka och det skapas målchanser åt båda hållen.
I den 29 minuten får Kulladal en frispark utanför straffområdet. En Kulladalspelare kliver fram och drar frisparken ,över muren, direkt in i mål.
Kulladalsledning 1-2.
Resten av halvleken blir rätt så händelsefattig.

Andra halvlek startar och nu har vi en bra period. Vi är aggressivare och vi börjar löpa.
Kulladal sticker upp i en kontring som vi avstyr. Men när vi ska sätta igång anfallet har vi för bråttom och vi slarvar. Detta leder till att motståndarna kan bryta spelet långt ner på vår planhalva. Efter ett inspel till en fristående spelare står det 1-3. Ytterligare ett bakslag!!!!!!
Här hade många lag vikt ner sig.
Men inte vi.
De sista 35 minuterna kommer det äntligen fram. Vi visar löpvilja, vi vinner närkamper och vi tar fram en lagmoral. Vi ska inte förlora denna matchen!!!
Ett par byten och lite taktisk förändring gör att vi får ett bra tryck mot motståndarmålet. Visserligen sticker motsåndarna upp i några kontringsförsök men dem lyckas vi avstyra.
I den 63 minuten lyckas Ceasar snappa åt sig bollen och kan enkelt rulla in 2-3.
Vi fortsätter trycka på och skapa målchanser men vi får inte riktigt till det.
Inte förrän i den 90 minuten när Edvin slår ett inspel mot en fristående Ceasar i straffområdet. Ceasar missar i mottagningen och chansen ser ut att ha gått till spillo. Men då dyker Timmy upp i bortre delen av straffområdet och trycker behärskat dit kvitteringen.
3-3.
Matchen hinner knappt starta innan domaren blåser för fulltid.

Lilla Torg FF-Kulladals FF 3-3
5  min        0-1 (Straff)
23 min       1-1 Timmy Freij
29 min       1-2
55 min       1-3
63 min       2-3 Ceasar Furberg
90 min       3-3 Timmy Freij