Lilla Torg FF-BK Flagg 3-2 (1-2)
2019-04-10 12:00
Äntligen var det dags för seriepremiär!
Detta på ett snålblåst Mariedals IP inför en relativ stor publikskara.
Bortalaget börjar matchen bäst och redan i den 7 minuten lyckas dom ta sig förbi på vänsterkanten och via ett inspel trycka dit 0-1.
Vi uppträder lite ovant i vårat försvarsspel och kommunikationen stämmer inte riktigt.
Vi samlar oss dock snabbt och i den 11 minuten kvitterar vi till 1-1 genom Ceasar som kyligt sätter dit bollen. Nu har vi en bra period i matchen men har lite svårt att hantera den starka medvinden. Vi skapar ett par halvchanser men lyckas inte göra mål. Istället är det motståndarna som får utdelning strax innan halvtid när vi bjuder in Flagg i matchen genom slarv i uppbyggnadspausen. Vi går till halvtidsvila med underläge 1-2.
I pausen pratar vi om att fortsätta med vårt egna spel och våga spela oss förbi motståndarnas press.

Andra halvlek startar och efter bara 3 minuter lyckas vi trycka dit 2-2 efter en tilltrasslad situation. Edvin får i väg ett skott som går i mål via Peter.
Resten av halvleken är präglas mest av att båda lagen försöker bekämpa vinden och den går inte till historien som den mest välspelade. Däremot lägger vi ner ett jättebra jobb. I den 89 minuten lyckas Ardi ta sig förbi sin motståndare på högerkanten och får till ett inspel till Timmy som har löpt sig fri i straffområdet. Timmy visar prov på kyla och trycker dit 3-2. Härligt krigat!!
BK Flagg lyckas samla kraft och skapar ett par bra chanser innan domaren blåser av matchen.
Sammanfattningsvis är vi glada och stolta över en fin vinst i vår premiär.
Prestationen var inte den bästa men vi visar prov på kämpaglöd och visar att vi orkar i 90 minuter.
Vi tackar motståndarna och domarna för en trevlig tillställning!