Bra prestation mot bra motstånd.
2019-02-04 11:56
FC Rosengård stod för motståndet i årets andra träningsmatch på ett regnigt Mariedal.
För dagen hade vi gjort lite ändringar i våra utgångspositioner och fokus lades på att spela vårat eget spel och inte anpassa oss efter motståndarna.
I början av matchen har motståndarna mycket boll men vi ligger bra i våra positioner och avstyr ganska lätt deras försök att ta sig framåt i planen. Vi tvingar dem till svåra passningar och vinner mycket andrabollar vilket gör att vi snabbt kan ställa om till anfallsspel.
Efter 100% försvarsspel från vår sida är halvtidsresultatet 0-0.
En bit in i andra halvlek tar sig en motståndare förbi på vänsterkanten och efter en bra prestation sätter han dit 0-1.
Vi fortsätter att ha tålamod med vårt positionsspel och efter att ha vunnit bollen i eget straffområde gör vi en snabb omställning vilket leder till att Melker löper sig fri och sätter dit kvitteringen. 1-1.
Ju längre matchen går desto mer öppnar sig matchen och det skapas chanser åt båda hållen. Trötthet gör att båda lagen gör misstag och felbedömningar och efter att en motståndare enkelt tagit sig förbi på vänsterkanten spelar han bollen snett inåt bakåt och 1-2 är ett faktum. Detta blir också slutresultatet.

En jämn match som visar att vi kan prestera mot bra motstånd och med tanke att vi har två månader till seriepremiär så känner jag mig försäkrad om att vi kommer att bli slagkraftiga i 90+ minuter när det väl är dags. Samtliga spelare får med beröm godkänt. I detta skedet är det prestationen som är det viktigaste och den är jag jättenöjd med.

Första halvlek
0-0
Andra halvlek
0-1     Fc Rosengård
1-1     Melker
1-2     Fc Rosengård

Nästa match söndagen den 10/2 mot IFK Klagshamn. Matchen kommer att spelas i Tygelsjö.