Aktivitetsinfo: Sen kallelse, snabba svar önskas
Referat: Lilla Torg FF blå - FC Trelleborg blå
Bra kamp i höstsolens värme
2019-08-24 15:34
Match mot duktiga FC Trelleborg i A-serien hemma på Mariedal.
Fokus var på att behålla vår spelplan, att ligga kompakt så inte lagdelarna kom för långt ifrån varandra.
Inledningsvis skulle vi försöka hålla upp spelet i banan för att hota motståndarna när vi återerövrat boll.
Matchen började som väntat, FC Trelleborg anföll med fart och rörelse.
Trots lite motgångar så gjorde killarna en riktigt fin insats i första perioden där vi fick motståndarna till att tappa boll och ställa om till anfall mot dem.
Tyvärr för vår del kom tre mindre missar att straffa oss rejält. I våras, mot lite lägre tempo och inte lika hög effektivitet hos motståndarna, stod vi oftast emot anfallen och kunde äta oss in i matcherna. Men idag var det plötsligt 0-3. Vi hade också lägen, några riktigt vassa.. men vi gick till första vilopausen med ett tungt underläge.

Fokus ställdes om till att ta med det som var bra, räkna in motståndarna bättre i försvaret och våga att trycka framåt. Första halvan av andra perioden var bra då vi lyckades reducera. Men inte helt oväntat tog värmen ut sin rätt. Ja, det är lika för båda lagen men när FCT växlade upp och ytterligare några mål trillade in så började det hängas med huvudet.

I sista så enades vi om att jobba för varandra. 20 min som varken blev kortare eller längre för att vi gick och kände efter.
En liten uppryckning i spelet men några spelare i FCT låg på en klar nivå över resten på plan och det gjorde det svårt för oss.
Trots flera måls underläge spelade vi 7 mot 7 för att testa killarnas inställning i motgång. Men vid 7-1 tog vi in en man till och det gav oss några lägen framåt i en period när FCT kom i våg efter våg.

Jag tappade räkningen men det bör ha landat på 3-9 när domaren blåste av matchen. Efter tre mål av Markus på topp.

Positivt att vi står upp så bra i första halva matchen och att vi, trots att det springer iväg mot ett riktigt bra lag, inte låter det rasa samman helt.

Tack till domare, motståndare och publik.

Imorgon spelar lag svart hemmamatch kl 10. Kom gärna och kolla då!