Referat: Ariana FC - Lilla Torg FF vit
Helgens andra match
2020-09-06 17:01
Serieledande Lilla Torg åkte till Kroksbäck för att möta Ariana och här kommer referatet av coach Magnus.
Första perioden. De senaste matcherna har vi haft problem att ta kommando inledningsvis. Strategin som vi gick igenom innan match var därför att med långa bollar förlägga kampen på motståndarens sida istället för på vår under de inledande minuterna. Detta visade sig vara framgångsrikt och vi kunde ganska snabbt ta etablera tryck i matchen och pressade Ariana hårt.
Något som dock förändrades när de tog in "Nollan"; spelaren utan tröjnummer. (vilket påtalades för domaren)
"Nollan" visade sig vara vindsnabb och satte vår backlinje på några tuffa prov. Detta gjorde att spelet utjämnades  och vi vågade inte ligga på så aggressivt som vi gjorde inledningsvis. Första halvlek slutar 0-0 efter spelövertag från oss, men jämt sett till farliga målchanser.
Andra perioden. Vi talade kort om att vi skulle fortsätta att vara aggressiva som i inledningen. Vi gick ut och ställde upp oss tidigt för att visa våra motståndare att vi var hungriga. Matchen hann knappt starta innan Victor R går stenhårt in i närkamp med deras mittback, vinner bollen och ger oss välförtjänt ledningen. Under de påföljande minuterna lyckas vi skjuta i stolpen, tätt utanför och på målvakten i fina lägen där vi borde ha utökat. Istället i samband med en hörna på egen planhalva så får vi gul kort och en man utvisad för 5 minuter. I samband med hörnan, när vår spelare fortfarande är på väg ut till bänken, så gör Ariana 1-1 och bara någon minut senare i samband med en ny hörna 2-1. fruktansvärt orättvist eftersom vi fortsatt att dominera matchen även med en man mindre på plan.
Tredje perioden. Denna gång höll vi ett långt snack. Bytte ytterbackar och centrala mittfältare för att försöka röra om. Ariana kom i sporadiska kontringar och var hela tiden farliga på fasta situationer. Men åter lyckas vi förlägga de mesta av spelet på motståndarnas planhalva. Och en bit in i sista perioden lyckas Adam få till en fullträff en bit utanför straffområdet och placerar bollen till höger om målvakten. Efter detta har vi flera frisparkar i bra läge, snudd på en straff och kalabalik framför Arianas mål, men de lyckas freda sig för allt.
Match slutar 2-2 (0-0, 1-2, 1-0)
Stort tack till Isak som med kort varsel anslöt.
Matchens lysande stjärna från vår sida var Anton som spelade mittback hela matchen och gjorde det utan ett enda misstag.
Även Tobbe gjorde en fin match och var mycket aggressiv i sitt presspel.

/Magnus

Ett tillägg från min sida är att domaren fortsatte sin passiva nivå även efter matchen och när matchrapporten skrevs under tilldelades vi segern med 3-2. Men fairplay-coachen Magnus rättade domaren och vi tar med oss korrekt ett kryss från Kroksbäck.