Referat: Lilla Torg FF vit - FC Möjligheten
2020-08-30 16:43
Ny match I C-serien, idag hemma mot Möjligheten. Flera återbud gjorde att vi fick kalla in nya spelare men vår trupp är så pass stor att vi klarade det galant.
Flera killar som var med idag var ute efter revansch efter gårdagens tuffa batalj.
I höstsolen var det Lilla Torg som tog tag i taktpinnen från början och pressade ett Möjligheten som försökte spela bollen på marken. I början låg vi rätt och lyckades stoppa deras starkaste vapen på högerkanten. Adam låg rätt och gjorde det mesta rätt i närkamperna med honom.
Övriga laget trummade på. Så pass bra att Julius fick stå sysslolös stora delar av första halvlek. Backlinjen Zion-Amir-Adam spikade igen och på mitten och topp jobbade vi som bålgetingar. På en fin Gustav-hörna dök Markus på första stolpen och stressade deras försvar till ett snöpligt självmål. 1-0 i paus.

I andra perioden kom Möjligheten in i matchen mer och mer. Vi skapade också en hel del, men matchen var jämnare än i första. Vid en hörna fick vi en straff och varning på deras spelare. Ett gult kort, vilket innebär 5 min med en man mindre, gav oss initiativ att styra matchen igen. Straffen räddades dock snyggt av deras målvakt så det stod fortsatt 1-0 fram till paus.

I tredje kändes det som att vi skulle vinna på styrka och uthållighet men vi satte inte de chanser som dök upp. En bit in i sista perioden sattes Julius på prov ett antal gånger. Med skicklighet och viss hjälp av Zion på mållinjen så höll vi undan. Istället jobbade Markus fram ett låge ur ingenting med ny straff och varning som följd. Då bollen gick i mål men oturligt blåstes av var pressen stor på nästa straffskytt. Henrik stegade fram och liksom den första straffen var det en hård och hög straff, men denna gång kunde inte deras duktige målvakt stå emot utan styrde bara bollen upp i nättaket. 2-0 och en man mer i 5 minuter. Vi tog vara på övertaget och dominerade matchen. Ett mål, men två spelare nedanför vår målskytt, dömdes av för offside. Ett par eleganta lägen hade inte den där rätta precisionen i avsluten.

Det känns väldigt glädjande att än en gång kunna rapportera om en fin kampvilja och attityd på planen. Våra backar slår fler kontrollerade uppspel än chansartade långbollar. Mittfältet jobbar bra i båda riktningarna och anfallet hotar i djupled samtidigt som man jobbar energiskt för bollvinster högt upp i banan. Backlinjen har fått beröm tidigare och när Amir tvingades att vila tog Zion mittbacken medan Alex agerade ytterback.

Laget förtjänar beröm men dagens extra plus går Casper som slog ut det mesta som kom i hans väg på mitten. Han mötte oftast större spelare men agerade modigt och kraftfullt i närkamperna. Imad gjorde sin första seriematch för hösten och var nära ett mål (om den nu inte var inne).

Det vi tar med oss framöver är sista tredjedelen där vi behöver bättre precision och några procent mer kraft och vilja i anfallen. Men en dag som denna är det bara en parentes.

Lilla Torg-Möjligheten 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)