SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Oxie SK
vs
Lilla Torg Fotbollförening
Oxie SKvsLilla Torg Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 juni, 12:30
Plats:Oxievångs IP
Samling:11:45, Oxievångs IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatch som ersätter seriematch
Referat: Oxie SK - Lilla Torg Fotbollförening
Tät kamp i blåsigt Oxie
2020-06-06 14:35
Nationaldagsspel med många mål
Inställd träningsmatch mot IFK Malmö ersattes med en träningsmatch mot Oxie på uppgång. 
Laget har en bra och sympatisk tränare och därför kunde vi kalla ganska jämnstarka lag så vi kunde få en utvecklande och stimulerande match för alla deltagande. Ett stort tack till Zion som hoppade in med en kvarts varsel...
Väl på plats i Oxie möttes vi av en kraftig sidovind. Och lagom till match så kom en fin regnskur men killarna höll fokus och förberedde sig för matchen. 
Jag tycker att vi fick en bra start i medvinden. Vi vann några närkamper och låg bra i positionerna. Gustav, som gjorde sin andra match efter skadan, kom rätt i anfallsposition och placerade in 1-0. Det kändes bra men som ett par gånger tidigare så börjar vi slarva. Halvhjärtade insatser och duttade gjorde att Oxie ganska snabbt vänt till 2-1. Därefter som ett snöpligt 3-1 när deras spelare står och väntar på bollen nedanför vår backlinje och petar in bollen. En stor eloge till domaren som tar en kort men rak kommunikation i pausen om två situationer vi undrade över. Då vet våra killar att de gjort rätt och får jobba vidare därifrån. Tyvärr hann Oxie slå in en distinkt hörna som rensades i eget mål av en blåsvårt spelare vilket gjorde att vi gick till paus med 1-4. Tungt, slarvigt och onödigt. Samtidigt ska Oxie ha cred för att straffa oss stenhårt under en mindre bra kvart. 

I andra höjer vi oss utan att spela som vi kan. Passningarna är mer distinkta och vi deltar i närkamperna. Isac kommer till ett par bra lägen och får till slut utdelning. Eftersom deras tränare Andreas också är mån om helheten och syftet med ungdomsfotboll så var det lätt förhandlat att dela upp träningsmatchens andra period i två delar för att jämna ut vindpåverkan. Snyggt!

I sista valde vi att ställa upp med de mest löpflitiga spelarna offensivt. Vi skrapade ihop flera chanser och det är bara att konstatera att över 75 minuter så studsade bollen inte vår väg som vi behöver under den här tuffa våren men samtidigt Vidar killarna karaktär och visar att första periodens dipp inte knäcker oss. Gustav skjuter elegant in 3-4 och vi satsar framår i slutet när Oxie straffar oss med ett avslutande 3-5. 

Vi matchade killarna jämnt men morgondagens match i åtanke för de som ska dubblera. Amir är viktig för vårt försvar. Han bidrar stort till att stoppa raset och den vändningen hänge övriga backar med på. 

Vi slarvar för mycket, passar varandra i helt fel lägen och tvekar istället för att agera. Några gånger kommer vi till snabba och bestämda omställningar. Precisionen och riktningen är inte optimal men beslutsamheten och löpviljan gör att vi då kommer till chanser och gör det besvärligt för motståndarna. Idag var prestationen viktigare än resultatet. Killarna vet att dippen i första inte håller i matcher. De vet också att vi skapade chanser som kunde gett oss en reducering och kvittering, men det kommer om vi fortsätter långsiktigt och tar varje närkamp och passning på allvar. 

Dagens tre plus går till:
Amir som leder laget och spelar bestämt med stort hjärta och vilja. 
Gustav som sprang bort det ringrostiga och började hitta tillbaka till löpningar och avslut. 
Isac som visat att han har fina kvalitéer och börjar få ut det på matcherna också. 

Oxie-Lilla Torg 5-3 (4-1, 0-0, 0-1, 1-1)

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff