Aktivitetsinfo: Sista minicupen då vi spelar två matcher á 2x25 min.
Referat: Hyllie och Husie - Lilla Torg Fotbollförening
Sista rundan i minicupen
2020-03-08 14:02
Då fick vi spela av sista rundan i minicupen mot Husie, Hyllie och Svedala. Ett testprojekt som iallafall gett oss åtta träningsmatcher. Idag var det Hyllie och Husie som stod för motståndet...
Första matchen var mot Hyllie. Ett lag som förstod syftet med att nivåanpassa och inte tog med sina starkaste för att vinna storsegrar. Kul när det sköts på respektfullt sätt mellan ledare och då blir det bra stimulans för spelarna.
Matchen började okej. Vi var lite avvaktande på flera positioner men hade ändå hyfsad kontroll på matchen.
Så som vi vill spela så är det bättre att vi släpper frilägen än att bli utdragna och bjuda in till Hawaiifotboll.
Två frilägen blev två mål och ett underläge på 0-2. men vi fortsatte att nöta. Vi kom rätt i många situationer och vann viktiga dueller. När backarna spelade mer bestämt fungerade också försvarsspelet.
Efter två mål av Josef hade vi kämpat oss till en kvittering. Med lite tur hade vi kunnat få med oss en seger, men matchen slutar oavgjort.
Hyllie-Lilla Torg 2-2 (2-1, 0-1)

Mellan matcherna så diskuterade jag med Hyllies tränare om vi inte skulle ta en till match mot varandra för stimulansens och utvecklingens skull eftersom de två andra lagen tagit med så pass starka spelare att förutsättningarna inte var vidare jämna.

Men det blev så att vi fick ta oss an Husie som, men laget de ställde upp, helt väntat styrde matchen. Vi försökte ta kampen men trötthet, slarv och ett för bra motstånd gav dem en ledning i halvlek, 3-0.
I paus sa vi till killarna att det vi kan förvänta oss var att alla tar jobbet i försvaret och ingen går på planen. Säkra passningar i pressade lägen istället för att chansa och bjuda.
Tyvärr började halvleken tungt. Vi hade avspark och efter 10 sek har vi lyckats spela fram en straff till Husie utan att de ens rört bollen.
Sen rullade det på. Vi orkade inte och tröttheten gav Husie många lägen och ett massivt spelövertag. Killarna ska ha en eloge att alla kämpade i 50 minuter. Vi hade en boll på mållinjen och en solklar straff som märkligt nog viftades bort. Ja, det var nog det mesta som viftades bort från domaren som nog tagit ut sig i första matchen och missade det mesta i andra där vi gynnades lika mycket som Husie.
Till slut kunde Ian inte stå emot mer och två snabba mål gjorde att slutresultatet blev 6-0, ett resultat som är helt i linje med det lag Husie ställde upp med.

Husie-Lilla Torg 6-0 (3-0, 3-0)

Hyllie fick samma upplevelse i sista matchen mot Svedala som tog med sig spelare som spelar med 06:or i sin iver att vinna. Därmed så går dagens eloge till Hyllie som höll sig till den överenskomna dealen att matcha för stimulerande matcher.

Vi ser också att under seriematcher så innebär inte en plats i truppen att man måste få speltid. För att spela måste man visa vilja och ta sin del  av jobbet för laget. Vi har två nivåer och uttagningar kommer inte vara baserade på att alla ska spela i båda lagen utan uttagningar kommer göras efter vad som visas upp i matcher och på träningar samt vilken inställning man visar.