Plats:Västra Ingelstads IP konstgräs 7-manna 2
Aktivitetsinfo: OBS, ny matchtid! Kom redo för spel.
Söndagsmatcherna gjorde att vi hade en tuff uppgift med att fylla våra två lag. Men med hjälp av Milton från 06, tre från 08 (Rufus, Leith och Edvin) samt en halvkrasslig Alexander fick vi ihop ett lag på 11 man.
Som landsbygdspåg trivs jag där ute med åkern som granne och höstsolen gjorde inte saken bättre för publiken.
Killarna hade på flera håll slarvat med vattenflaskor vilket gjorde en negativ påverkan idag...
... men det var inte vattenbristen som var dagens största problem.
Matchplanen var tydlig. Ta kampen och sätt fart på boll och ben från början. Tyvärr var huvuddelen av laget inte riktigt där och Rufus, tillsammans med målramen, bidrog i högsta grad till att vi höll siffrorna nere i första perioden. Västra Ingelstad vann dock perioden solklart på poäng och resultatet speglade inte matchbilden.

I andra perioden tycker jag att killarna tog åt sig av instruktionerna och tipsen från sidlinjen. Vi visste att deras spel var tungt att möta och svårt att hantera om man inte var redo att göra jobbet. Men vi visste också att våra styrkor kunde göra det svårare för dem så vi drog ner backarna i uppspelen, involverade Rufus mer samt växeldrog där framme. Ibland stack yttern iväg och då mötte anfallaren eller tvärt om. Vi föll också tillbaka och lätt dem passa mer på marken för att hellre vinna bollen när de fumlade på egen planhalva än att få kämpa med jobbiga långbollar på aggressiva hemmaspelare.
Matchbilden svängde över och vi skapade mer på 5 min än första 20. Ändå var det motståndarna som tog ledning, men känslan då var inte orolig som det varit när de körde över oss i första. Kvitteringen kom. De gjorde 2-1 men även denna gång var det okej, vi gjorde inget slarv så det var bara att köra på. Ännu en viktig kvittering när Erik smällde in sin egen stolpretur hann vi med innan nästa paus.
I tredje kändes vi starkare. Våra uppspel spred deras spelare över stora ytor och de kom av sig helt. Den stora skillnaden idag var effektiviteten och där var vi bättre. Vi ryckte till 5-2 innan domaren ville bjuda på en straff. Matchens lirare (tilldelad matchens gröna kort) Rufus gick ut i eget straffområde och glidtacklade bort bollen. Tacklingen blev som ett motlägg där motståndaren föll. Känslorna tog över hos killarna och en av våra spelare blev varnad. Domaren höll fast vid de gamla reglerna där varnad spelare ska ut i 5 min.

Lärdomen efter när killarna var frustrerade var att lägg inte energi på domaren, det blir aldrig något bra av det. Och få ut frustrationen i en dribbling, tackling eller varför inte ett mål. Det är det skönaste sättet att hantera "en orättvisa" på planen.
Kul att Oscar gjorde debut i Lilla Torg och Anton comeback. Båda spelade på ett bra sätt och man kunde inte tro att det var deras första matcher för året.