Aktivitetsinfo: Seriepremiär. Kom förberedda. Samling vid klubbstugan. Svarta shorts, svarta strumpor.
Äntligen!!!
2020-08-15 19:02
Sommarvärmen forsätter och på Mariedals IP drog sig lagen till skuggan för uppvärmning. Bollarna var borta så vi fick leta efter andra och kom därför igång med uppvärmningen lite senare än vanligt, men killarna gjorde det bra och visade att de hade rätt fokus från start.
Vi började bra med god positionering och disciplinerat försvarsspel. Efterhand som tiden gick började vi anfalla och skapade flera lägen. Med Amir på mitten fick vi en fin tyngd och vann många bollar samtidigt som laget i helhet spelade som en enhet, TILLSAMMANS! Då blir det bra och vi vet var vi har i oss. Olympic var ett spelande lag vilket gjorde att varje man var tvungen att ta sitt fulla ansvar i löpningarna och närkamperna.
Efter ett par brända chanser satte Amir 1-0, vilket var en stor lättnad för ett lag som haft mycket motgång den senaste tiden. Samtidigt så visste vi vad vi kan och det var kul att se hur killarna öste på. Värmen tog på spelarna. I andra perioden kom vi i lite obalans då vi fick byta en del vilket skapade många rotationer i laget. Men återigen så gjorde killarna sitt jobb. Ian hade stundtals lite att göra i målet till följd av vårt stabila försvarsspel men när Olympic tog sig förbi våra försvarare så var han på sin vakt. Kvittot för en gedigen insats, där dagens plus går till försvarsgeneralen Viggo, var att Ian fick hålla nollan. "Clean sheets"! Det gillar vi...

Offensivt rev våra yttrar och anfallare med Gustav i spetsen hål i Olympics försvar. Solen och vårt stundtals intensiva presspel gav oss bollvinster förra gånger i sista tredjedelen där vi inte kommit till den senaste tiden.
Gustav gjorde andra målet, Viggo nickade in tredje och Henke avslutade målskyttet med vart fjärde mål för dagen.
I sista perioden spelade vi av matchen stabilt och tryggt. Några lägen dök upp men det blev inte fler mål.

Den andra matchen mot Skanör hade finfina toppar men också djupa dalar. Idag spelade vi stabilt över 75 minuter och vinner välförtjänt. Vi är nöjda och stolta över dagens insats. Vi vet vad vi har för kapacitet och med rätt ödmjukhet och inställning kan vi ta ytterligare steg under hösten.

Dagens minus går till våra byten. Jag tar på mig bristande kommunikation men vi får vara snabbare ut på planen samtidigt som ny spelare måste vänta innan man springer in. Ett par gånger blir det vilset och i tuffa och jämna matcher kan det bli kostsamt framöver.

Imorgon avslutar vi med en tuff minicup i Bunkeflo. Solen lär inte svika så ta med vatten och förbered er väl. Tack för idag!