Matchnummer: 131432041
Samling:10:00
Säsongsavslutning på Kirseberg
2020-10-10 13:28
B-serien avslutades på ett gråmulet Kirseberg där Malmö City stod för motståndet tidigare. Ett renodlat 08-lag som vi mött med olika konstellationer i våras och haft tuff mot. Men nu var det höstavslutning och killarna visste mycket väl att de hade 75 minuter på sig att påverka resultatet. Alltför många gånger har vi haft krafter, åsikter och lösningar på hur resultatet kunde blivit annorlunda men tyvärr när matcherna redan varit slut. Trots bra spel under huvuddelen av hösten har vi sett en uppåtgående trend i poängskörden under den senare delen. Inte för att vi spelat bättre utan varit mer fullständiga och målmedvetna.
Vi började matchen bra och inledde med två mål ganska tidigt i perioden. Först Markus och sen Anton varav det andra på hörna. Känslan var god då vi hade stor dominans men så börjades det blåsa för frisparkar och vårt spel kom av sig. Tyvärr är det inte lätt att etablera spel när man bli avblåst i tid och otid men killarna försökte i omgångar ställa till det men vi nådde inte ända fram.
När de väl tog sig ner till straffområdet var Viggo där. Skulle enkelt täcka ut bollen när Malmö City.
Backlinjen var stabil. När vi fick ett gult kort och 5 min utvisning så fick de lite mer tryck men Lilla Torg höll tätt. Paus och en betryggande tvåmålsledning.

I andra var det en bättre flyt i spelet som stundtals glimrade till men fortsatt utan rätt effektivitet. Lite för lite passningar, för sena inlägg och för dålig beslutsamhet. Trots det dök Markus upp påpassligt en gång till och gjorde sitt andra för dagen. Ny paus och ledning 3-0.

Inför sista sa vi att vi hade 25 min kvar av hösten att avsluta snyggt på. Vi skulle skruva upp tempot lite och köra över motståndarna. Nu blev det dock ännu ryckigare och frustrerat där vi med ytterligare två gula kort fick spela sista perioden i lite motvind. Innan säsongen var slut så hade Malmö City fått en straff men Julius hade bestämt sig för att hålla nollan. Mållöst i sista och en seger på Kirseberg. Skönt!

Slutsats: Stort spelövertag. Dåliga spelförhållanden, men vi måste lära oss att domaren inte påverkas av vad vi tycker och det gäller både spelare och ledare. Varningar och ledartjafs med domaren är aldrig gynnsamt utan ger enbart domaren möjligheten att vara döma emot laget som gnäller. Målen, ja vi gör fler nu än tidigare och det ger oss en betryggande seger och 3 avslutande poäng i höstens B-serie.

Dagens hyllning går till lagmoralen där vi trots allt spelar hem en trygg seger med starkt påverkande förhållande på olika sätt. Det vi får ta med oss är att mål ger poäng. Hyllie, Höllviken och Bellevue kom undan poängmässigt då vi missade på tok för mycket. Spelmässigt ligger vi bra till och ser fram emot att gå över till stor 9-manna.

Malmö City-Lilla Torg 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)