Uddamålsförlust i derby
2020-05-29 20:53
Derby mot Bellevue på fredagskvällen. Solen värmde och vi hoppades på att killarna skulle spela ut som de kan.
Vi är glada för att Bellevue iallafall kom med ett lag...
Matchen började lite avvaktande. Vi testade en ny formation idag som killarna inte testat men som vi hoppades på. I perioder, när vi var ödmjuka till uppgiften och lojala mot laget som kändes det lugnt och säkert. Men för många gånger slarvas det och vi gör inte det vi ska. Medan vi fuskade några meter i försvaret eller stod på hälarna så var Bellevuespelarna närmare sin toppnivå och det avgjorde matchen.

0-1 i första på en lite lätt frispark. Sen rann Edvin igenom och kvitterade. I andra perioden så nickade Erik in 2-1 men vid ett mindre tumult så får de en helt korrekt straff som de kvitterade på. Adam räddade med handen och vi kom lätt undan där. Sett över hela matchen så duggade de tveksamma domsluten tätt men det var nog inget lag som vann på det direkt vilket alla utom några enögda Bellevuepappor, som trollat in sig på planen, tyckte.

Inför sista perioden hade vi en god känsla. Jag tycker att vi öste på men så kom ett sånt där läge där vi ser att vi ligger fel. Vi har tid att inte göra något åt det och de lyckas frispela en spelare som enkelt placerar in 2-3.
Efter matchen fick jag samma bild beskriven av en objektiv åskådare som bekräftade att vi var värda mer men gav bort för mycket.

Killarna var besvikna. De kände att de kunde mer och hade inte precis behövt skämmas för en seger idag. Men våren har tyvärr haft en negativ ton sett till det där flytet man behöver. Det som Bellevue hade som gjorde att de vann.

Vi får gratulera Bellevue till segern och sikta vidare mot vårens sista matcher. Kul att Gustav äntligen kunde spela igen även om direktiven var att hålla igen i närkamperna.

Lilla Torg-Bellevue 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)