Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IFK Malmö Blå
vs
Lilla Torg Fotbollförening
IFK Malmö BlåvsLilla Torg Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 mars, 11:00
Plats:Bortamatch
Samling:10:00
Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot IFK Malmö Blå på svår nivå.
Sömnig start gav en för brant uppförsbacke
2020-03-22 12:42
"Nystartade" IFK Malmö bjöd tidigt i vintras upp till dans och vi tackade för inbjudan. Trots Coronatider var det två fulla lag som kom till match på Malmö Stadions konstgräs. Vi visste en del om laget och var därför medvetna om att vi behövde spela på topp och ta kampen i duellerna. Men det började inte som vi tänkt oss...
Matchen började hyfsat bra med ett visst övertag för motståndarna. Vi tog inte kampen som vi önskade men låg rätt och försökte komma in i matchen. Efter en stund så sprang deras ena spelare i djupled och vår backlinje stod upp elegant. En fröjd för ett försvarsöga när man ställer motståndaren i offside med ett sånt fint samarbete i backlinjen. Bollen gick fram till den offsidelöpande spelaren som satte bollen. Surt förstås när domaren felaktigt blåste för mål. Det var början på en slö och trött period samtidigt som motståndarna spelade ut ett fint register. 2-0 kom på en miss och tredje målet för IFK var helt enkelt bara snyggt. Här kändes det som att vi skulle tappa det helt och kanske att vi valt fel fri på tröjorna eftersom det verkade riktigt svårt att skilja på gult och blåsvart i offsidebedömningar. 
Men vi höll ihop och gick till paus med 0-3 i bagaget. Det var mycket som skulle ut till spelarna. Ledarna var inte nöjda och tack och lov var spelarna med på det. Så efter ett utdraget paussnack så var det ett lite hungrigare lag vi skickade ut på banan. Fler dueller vunna. Mindre slarv. Någon chans som kunde blivit något men en mållös andra period. Lite slarvig linje ibland i försvarsspelet och lite väl utdragna lagdelar för att vi ska vara nöjda, men ett steg framåt mot ett bra lag i medvind. Och nu hade offsideavblåsningarna kommit igång vilket gjorde att vi fick en annan rytm i spelet än i första. 
Inför sista var det bara ett direktiv. Höja oss inom alla områden så skulle vi nog kunna vinna sista perioden. 

Killarna ska ha en eloge för att de lyfte sig. Flertalet stämplingar och armbågar mottogs utan frispark, så är det ibland. Jag är stolt att vi inte tar till det ovårdade spelet för en hård men schysst nivå kommer löna sig i längden. Däremot var det solklart efter matchen att vi måste kunna möta fysiska lag och ta kampen bättre. För många halvhjärtade dueller gav ett för stort initiativ som motståndarna tackade och tog emot för. 
Vi skapar för att göra mål och kanske också vinna sista perioden men det slutar 0-3 efter den där onödiga och tråkiga starten. 

IFK Malmö är ett fint spelande lag med hög individuell nivå. Och med en fysisk touch så är det ett lag som kommer att nå långt. Så det var en bra värdemätare och vi vet att vi borde kunnat prestera bättre över 75 min. Vi såg också när vi försökte spela runt bollen och komma förbi första pressvågen så kom de av sig på ett annat sätt än när vi mer eller mindre gav upp innan duellerna börjat. 

Tack till tränaren Osman som täckte upp för min miss. Matchen skulle egentligen spelats 15.30 men med en förvirrad hjärna så hade jag förberett för 11.00. 

IFK Malmö Blå-Lilla Torg 3-0 (3-0, 0-0, 0-0)

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook