Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IF Lödde
vs
Lilla Torg Fotbollförening
IF LöddevsLilla Torg Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 februari, 10:00
Plats:Tolvans IP
Samling:09:15, Tolvans IP, Bollvägen Löddeköpinge
Årets första oavgjorda match
2020-02-02 12:28
Fjärde omgången i Vintercupen spelades i Lödde på söndagsmorgonen. När jag körde in på Tolvans IP så var det en vacker idrottsplats jag möttes av. Kanske var det den tilltalande vintersolen som påverkade intrycket, men det förändrades snabbt så fort jag klev ur bilen...
Matchen började lite avvaktande. Lagen kände på varandra. Domaren visade från början att han tänkte hålla en jämn och konsekvent nivå. Vi började så sakta få igång lite av ett spel och efter en hörna nickade Viggo in 1-0. Men vad han nickade in vet jag inte för det var inte mycket till fotboll, snarare en stenboll. 

Matchen böljade fram och tillbaka under de två första perioderna. Vi hade fler chanser men de vann fler närkamper. Målvakterna räddade det som skapades i målchansväg. 
Inför sista perioden kändes det som att vi hade god chans att spela hem matchen kontrollerat, men fokus kan inte ha varit på topp. Vi hade avspark. Jag hann inte ens skriva ett sms innan Lödde kom till skottläge som satt bakom Ian. 
Vi fick ställa om och tänka på ett nytt sätt mot vad vi varit vana vid de senaste två matcherna i Vintercupen. 
Killarna försökte och kämpade för att få till en kvittering och efter en individuell prestation av Markus så satt kvitteringen.  

Målchanser, där hade vi ett övertag. Men vi måste lära oss att anpassa oss till varje matchs förutsättningar. Har domaren en jämn men tuff nivå som idag så får vi också gå in fullständigt i närkamper. 
Idag blev det för många tillfällen när vi knappt går in med en tå medan motståndaren fullföljde hela vägen (och ibland även utanför linjen). Så är spelet och det får vi anpassa oss till. Det gör inte mindre ont om man hoppar undan och det var en likhet från gårdagens match vi måste ta med oss. 

Personligen tyckte jag det var bra när domaren valde att släppa en ofrivillig handboll, som möjligtvis Liverpool fått men släppts i alla andra lägen, och en spelare i Lödde reagerade spontant men överdrivet. Gult kort och en bra markering från domaren gällande vem som bestämmer på planen. 

Dagens minus går till den som pumpat bollarna. Det är så destruktivt för hela matchen. Det kan inte finnas någon rimlig mening med att pumpa bollarna överdrivet mycket. Möjligtvis hade det uppskattats av gamla Wimbledon och Winnie Jones som inte var kända för något skönspel.

Tycker killarna som inte spelat så frekvent Vintercupen tog chansen idag och visade fin inställning och moral. Och vi ligger fortfarande 2:a i gruppen inför sista rundan men +15 mot Lödde. Det ska vi säkra mot Torn nästa helg! 

Lödde-Lilla Torg 2-2 (0-1, 0-0, 2-1)

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook