Matchstart:lör 07 december, 10:30
Plats:Konstgräs 11-manna
Samling:09:45, Omklädningsrummen Mariedal
Aktivitetsinfo: Samarbetet med Hyllie, Husie och Svedala kör sin andra av fyra runder. Den här gånger för de som inte fått spela så mycket 9-mannamatcher.
Dagen erbjuder två matcher à 2x25 min med en halvtimmes paus. Glöm inte benskydd och vattenflaska.
Andra omgången av minicupen
2019-12-07 14:35
Lilla Torg stod som värd hemma på Mariedal under lördagens minicup i vårt samarbete med Hyllie, Husie och Svedala.
Idag var det dags för nya killar att visa upp sig och testa på 9-manna...
Redan innan vi drog igång så fick vi ändringar i organisationen när en spelare inte dök upp. Det är inte bra och drabbar hela laget. När domaren Zeb blåste igång matchen så var vi iallafall 13 spelare som var redo för dagens utmaningar.
Amir fick ta plats i målet efter att Ian fått kasta in handduken pga sjukdom. Jag tycker vi började hyfsat. Försökte använda varandra och skapa ett eget spel. Men vi fuskade ganska tidigt i vårt offensiva spel och det gav Husie för mycket fördelar.
När vi har bollen så måste vi bredda spelet. Den som inte gör det utför inte sina uppgifter. Precis som att jobba för laget utan boll och i närkamper så är de offensiva instruktionerna viktiga.
Ett misstag pga ovana och missförstånd gav Husie en indirekt frispark som de satte i mål. En bit i första halvlek ställde Anton en väldigt fin offsidefälla som Husiespelaren gick i, men tyvärr för vår del fick spelet fortsätta och 2-0 var ett faktum. Innan halvlek hann vi reducera och hade några chanser till för att kvittera, men det stod 1-2 i paus.

I andra växlade Husie upp samtidigt som vi blev passivare och ostrukturerade. Om vi var värda mer i första halvlek så ska vi vara glada att det bara blev ett mål i andra. Förlust 1-3 mot ett Husie som var starkt idag.

Inför andra matchen fick vi förstärkning på mitten gå Gustav hoppade in. Jag såg inte matchen men rapporter säger att laget höjde sig och där Oscar och Victor R gjorde fina insatser. Hyllie kämpade på men hade tuffa förutsättningar då  de matchade ett lag samtidigt mot Halmstads BK. Vi avslutade dagen bra och gjorde en uppryckning i Hylliematchen mot Husiematchens andra halvlek.

Återigen, närvaro och engagemang kommer att belönas. Vi har en större trupp nu och tar hänsyn till flera faktorer när vi tar ut lagen. Och då vi inte visste hur det såg ut inför 2020 så anmälde vi bara ett lag i Vintermästerskap plus det här samarbetet med Hyllie, Husie och Svedala.

Samarbetet pågår i två rundor till; i Husie och Hyllie. Vi kommer att försöka ha olika nivåer på resterande rundor så att fler får spela.
Den här helgen fick några stå över och några hade lämnat återbud. Därför är det av största vikt att respektera laget och ledarna. Har man anmält sig till match så dyker man upp. Frånvaro meddelas snarast så vi kan ta in ersättare.
När vi har en trupp där spelare får stå över så då går det inte att missköta detta. Nog om detta nu.

Bra att dagens spelare fick två 50-minutersmatcher i den nya spelformen. Det är mycket nytt och vi lär oss hela tiden. Misstag utvecklar oss lika mycket som framgång och segrar. Stöttar vi varandra i med och motgång så blir vi svårare att hantera för motståndarna.

Imorgon är det en ny match, då i Vintermästerskapen hemma mot Ramlösa kl 12.